Jij in relaties

Is deze training iets voor jou?

Voel je je ontevreden, eenzaam of onbegrepen in je relaties? Vind je het lastig verbinding te voelen met de mensen die belangrijk voor je zijn? Voelen je relaties ongelijkwaardig of wordt je steeds opnieuw teleurgesteld? Kost het contact met anderen jou vaak energie? Deze online  training geeft je inzicht welke dynamiek er speelt in je familierelaties, vriendschappen, werkrelaties en in eventueel je (eerdere) partnerrelatie(s).

Dit ga je leren:

In deze training leer je hoe jij je gelijkwaardig kunt opstellen naar anderen. Je leert ondersteunend te zijn, toegankelijk en betrokken zonder jezelf weg te geven. Je maakt kennis met de gezonde en ongezonde delen in je relaties en hoe je de verbinding weer kunt herstellen na een ruzie of afstand. Een relatie hoort veilig te voelen. Ontdek welke patronen jouw relaties hebben, welke dynamiek jij meebrengt en hoe jij je relaties kan verbeteren.

Inhoud van de training

Hoofdstuk 1: Even stilstaan is een stap vooruit.

Tips bij het volgen van een online training, een (persoonlijk) doel stellen en een eerste, belangrijke stap naar meer verbinding.

Hoofdstuk 2: De dynamiek in je relaties waarnemen.

Leer hoe je de dynamiek in je relaties kunt waarnemen zodat je patronen kunt herkennen en doorbreken.

Hoofdstuk 3: In de maalstroom of in verbinding?

In dit hoofdstuk maken we duidelijk welke dynamiek er voor kan zorgen dat je uit verbinding gaat en hoe je kunt voorkomen dat situaties escaleren. 

Hoofdstuk 4: Aandringen of afsluiten?

In relaties heb je zowel behoefte aan nabijheid als aan autonomie. Als daarin een verschil in behoefte is, kan de relatie onveilig voelen. Wat doe jij als een relatie onveilig voelt?

Hoofdstuk 5: Welke liefdestaal spreek jij?

Wanneer voel jij je geliefd en gewaardeerd? Hoor en zie je de complimenten van anderen? En hoe laat jij je waardering en liefde aan anderen blijken?

Hoofdstuk 6: Op welk niveau communiceer je?

In dit hoofdstuk laten we drie niveaus zien waarop je met anderen kunt spreken. In hoeverre is er miscommunicatie omdat jullie op een verschillend niveau met elkaar communiceren?

Hoofdstuk 7: Op wie ben jij gericht?

Sta je in contact met je gevoelens en behoeftes? Of ben je zo gericht op de ander dat je de verantwoordelijkheid over je eigen gevoelens verliest?

Hoofdstuk 8: Is jullie relatie gelijkwaardig?

Wie heeft er een probleem? Wie ontvangt de meeste aandacht? Wie heeft de regie? Zijn jouw relaties in balans?

Hoofdstuk 9: Waardevolle relaties

Jij en een ander nemen elk je waarden en normen mee in de relatie. Is er ruimte en respect voor elkaars waarden? Wat zijn jullie gezamenlijke waarden? En wat maakt jullie relatie waardevol?

Hoofdstuk 10: Even afstand nemen geeft meer zicht

Wat zijn de fasen van persoonlijke verandering en waar sta jij in dat proces? In hoeverre ben jij je anders gaan verhouden tot anderen?

Irma Noteboom

De training “Jij in relaties” is samengesteld en ontwikkeld door Irma Noteboom. Irma heeft sinds 2007 een praktijk in de regio Haarlem en is gespecialiseerd in stress & burn-out, relaties en zelfvertrouwen. In haar praktijk begeleidt zij koppels naar een gezonde relatie, helpt individuen bij daten en het verbeteren van werk-, familie- en partnerrelaties.

Voor de training “Jij in relaties” heeft Irma naar aanleiding van de ervaringen in haar praktijk, haar persoonlijke ervaringen de best werkende methoden en oefeningen verzameld. Daarmee is de training een gevarieerd en leerzaam pad geworden jou te helpen bij het begrijpen van de dynamiek in jouw relaties en handvatten hoe je je relaties kunt verbeteren.

Jij in relaties

(Online training)

€ 375

+ Online training
+ InBalansAlbum

Bij het schrijven zijn andere processen actief in de hersenen dan wanneer je typt. Schrijven stimuleert verschillende hersengebieden waardoor het geleerde beter beklijft.

Tien hoofdstukken met psycho educatie, opdrachten en animaties.

Bij elk hoofdstuk een prikbord met quotes, boekentip, educatieve filmpjes.

Je volgt de training stap voor stap: elke week krijg je toegang tot een volgend hoofdstuk. Je kunt meer tijd nemen als je dat nodig hebt. 

Je ontvangt een InBalansAlbum thuis met de eerste twee hoofdstukken.

Daarna krijg je na afsluiting van elk hoofdstuk, de oefeningen en opdrachten voor het volgende hoofdstuk thuisgestuurd. Zo blijf je nieuwsgierig en gemotiveerd.

 

Jij in relaties

(Online training én vier (online) sessies met een InBalansCoach)

€ 735

+ Online training
+ InBalansAlbum
+ Vier (online) sessies met een InBalansCoach

Je hoeft het niet alleen te doen ..
Een leerzame combinatie waarbij je de online training volgt én vier (online) sessies met een InBalansCoach inplant. 

Tien hoofdstukken met psycho educatie, opdrachten en animaties.

Bij elk hoofdstuk een prikbord met quotes, boekentip, educatieve filmpjes.

Je volgt de training stap voor stap: elke week krijg je toegang tot een volgend hoofdstuk.

Je ontvangt een InBalansAlbum thuis met de eerste twee hoofdstukken.

Daarna krijg je na afsluiting van elk hoofdstuk, de oefeningen en opdrachten voor het volgende hoofdstuk thuisgestuurd. Zo blijf je nieuwsgierig en gemotiveerd.

 Naast de online training plan je vier (online) sessies in met een InBalansCoach.