Online training: “Van stress naar rust en balans”

Is deze training iets voor jou?

Er lijkt geen einde te komen aan je to-do lijst. Pauzes schieten er bij in en er zit te weinig ruimte tussen je afspraken. Zelfs de leuke dingen lijken een verplichting te worden. Pas aan het einde van de dag voel je de totale vermoeidheid. Het gevolg kan zijn dat het steeds lastiger wordt om overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen. Je gaat achter de feiten aanhollen en nog harder werken. Je bent aan het overleven, je wilt de regie terug en vat krijgen op je tijd.

Dit ga je leren:

In deze training leer je hoe je kunt ingrijpen voor meer rust en balans. Je (her)vindt een gezonde balans tussen werk en ontspanning waardoor je meer ruimte gaat ervaren.
Uit je hoofd, in je lijf, in het hier-en-nu. Naast psycho-educatie en opdrachten volg je geleide meditaties en visualisaties. Een gedeelte van de training is lichaamsgericht en ook besteden we aandacht aan timemanagement en prioriteiten stellen.

Inhoud van de training

Hoofdstuk 1: Even stilstaan is een stap vooruit.

Valkuilen en tips bij het volgen van een online training. En alvast één belangrijke eerste stap naar meer rust en balans!

Hoofdstuk 2: Over gezonde en ongezonde stress

Stress zorgt er voor dat je acuut kunt reageren en presteren als dat nodig is.  Wanneer wordt stress chronisch en ongezond?

Hoofdstuk 3: Ben jij in balans?

Hoe vitaal voel jij je? Wat zijn jouw energiegevers en -nemers? Zijn deze drie elementen bij jou in balans?

Hoofdstuk 4: Schakel je op tijd terug?

Herken in welke versnelling je zit zodat je de grens voelt tussen gezonde en ongezonde stress. Leer hoe je terug kunt schakelen. 

Hoofdstuk 5: Héb je het druk, of vóelt het druk?

Leer het verschil tussen kloktijd en innerlijke tijd. Hoe zorg jij voor meer innerlijke rust? 

Hoofdstuk 6: De slavendrijver en de wandelaar

Zie jezelf eens als een verzameling subpersonen. Wie spoort jou aan zo hard te werken en je best te doen?

Hoofdstuk 7: Jouw waardevolle tijd

Wat is écht belangrijk in jouw leven? En in hoeverre is jouw agenda daarop ingericht? 

Hoofdstuk 8: Welk time-type ben jij ?

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste prioriteiten stelt? En welke manieren van zelfsabotage herken jij?

Hoofdstuk 9: Benedictijns timemanagement

Wat kun je leren van het leefritme in het klooster? Voeg een paar elementen toe aan je leven voor meer rust en balans.

Hoofdstuk 10: Even afstand nemen geeft meer zicht

Wat zijn de fasen van persoonlijke verandering en waar sta jij in dat proces? Vier je succes en kijk naar wat nog nodig is.

Irma Noteboom

De training “Van stress naar rust en balans” is samengesteld en ontwikkeld door Irma Noteboom. Irma heeft sinds 2007 een praktijk in de regio Haarlem waar zij mensen begeleidt naar meer rust en balans. Zij is gespecialiseerd in stress & burn-out, relaties en zelfvertrouwen.

Via een arbodienst, het UWV en HR-afdelingen ontvangt ze werknemers die ze begeleidt in hun herstel bij burnout of overspannenheid. In de sessies stemt ze af op wat haar cliënt nodig heeft om te herstellen. Daarbij combineert ze verschillende methodieken en therapieën zoals NLP, mindfulness, delenwerken, innerchild-werk, systeemwerken en meer.

Voor de training “Van stress naar rust en balans” heeft Irma de best werkende methoden en oefeningen uit haar praktijk verzameld. Daarmee is de training een gevarieerd en leerzaam pad geworden naar rust en balans.

Online leren: Zien, horen en begrijpen

Meer over het online gedeelte

In tien hoofdstukken nemen we je mee naar meer rust en balans. Elk hoofdstuk belicht een ander thema, zoals; mindfulness, de verschillende soorten stress en timemanagement.

Het online gedeelte biedt je een fijne structuur. Stap voor stap leer je meer rust in je leven in te bouwen en gezonde keuzes voor jezelf te maken. Het blijft leuk door de afwisseling van animaties met filmpjes, quotes, meditaties en visualisaties.

Elke week wordt er een online hoofdstuk voor je vrij gegeven. Zo kom je niet in de verleiding snel door de training heen te scrollen en blijf je nieuwsgierig en gemotiveerd. Heb je juist meer tijd nodig? Geen probleem, je kunt je eigen tempo bepalen en langer over een hoofdstuk doen.

Offline groeien: Schrijven, oefenen en reflecteren

Meer over het InBalansAlbum

Je ontvangt van ons het mooie InBalansAlbum met de inhoud voor hoofdstuk 1. Zogauw je weer een hoofdstuk hebt afgerond, ontvang je van ons nieuw inspiraties voor in je album.  Zo blijf je nieuwsgierig en gemotiveerd.

Het InBalansAlbum kun je zien als een dagboekje waarin je dagelijks kunt schrijven en reflecteren in het thema van het hoofdstuk. Hierin kun je je opdrachten en oefeningen doen zodat je je kwetsbaarheden niet online hoeft te zetten.
Als je de training hebt voltooid vormt het InBalansAlbum een waardevol naslagwerk met quotes, inspiraties én je eigen inzichten!

Van stress naar rust en balans

Individueel

€ 175

+ Online training
+
InBalansAlbum
+ Extra: offline inspiraties

Ontdek hoe je meer rust gaat ervaren door je grenzen te herkennen, mindfulness, timemanagement en te doen wat écht belangrijk voor je is. 

Online animaties, meditaties, visualisaties, filmpjes, psycho-educatie en ervaringsverhalen.

Elke week wordt er online een volgend hoofdstuk vrijgegeven.

Je ontvangt een InBalansAlbum om in te schrijven, oefenen en te reflecteren.

 

Na afsluiting van elk hoofdstuk ontvang je thuis nieuwe opdrachten en oefeningen om je gemotiveerd te houden.

 Extra bij deze training: naast opdrachten en oefeningen ontvang je leuke, kleine inspiraties om nieuwsgierig te blijven. Het is een extra stimulans de training af te maken. 

Van stress naar rust en balans

Coffee met Coach

€ 325

+ Online training
+ InBalansAlbum
+ Extra: offline inspiraties
Coffee met Coach

Je hoeft het niet alleen te doen ..
Een leerzame combinatie waarbij je de online training volgt én tijdens vier bijeenkomsten met gelijkgestemden kunt sparren.

We beginnen met een gezamenlijke ‘Kick off’. Daarna komen we nog drie keer bijeen voor verdieping op de training en nóg meer te ontspannen.

Online animaties, meditaties, visualisaties, filmpjes, psycho-educatie en ervaringsverhalen.

Elke week wordt er online een volgend hoofdstuk vrijgegeven.

Je ontvangt een InBalansAlbum om in te schrijven, oefenen en te reflecteren

Na afsluiting van elk hoofdstuk ontvang je thuis nieuwe opdrachten en oefeningen om je  gemotiveerd te houden

Extra bij deze training: naast opdrachten en oefeningen ontvang je leuke, kleine inspiraties om nieuwsgierig te blijven. Het is een extra stimulans de training af te maken.

 

 

Kijk in de agenda voor meer informatie, data, locatie en kosten.

Ontdek je innerlijk kompas

Retreat in Portugal

€ 1.995

Verblijf in een voormalig klooster
+ Heerlijk eten en ontzorgd worden
+ Exclusief vlucht

In een klein klooster, weg van de hectiek, (her)ontdek je wat jouw waarden zijn en wat er werkelijk toe doet in jouw leven.
Ontdek je innerlijk kompas
om voluit te kunnen leven.

Intake in NL inbegrepen

 
Wakker worden met TaiChi

Training: ontdek je innerlijk kompas

 Meditaties en visualisaties

Excursie

We-time én Me-time

En meer ..